Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Τρίτη

"Τρόλινγκ"  ε ; Η αντίδραση στη χιπστεριά ή καρπός της τελευταίας;

Η ιδιότητα του τρόλινγκ σύμφωνα με το λεξικό Webster είναι η μείωση της εικόνας ενός τρίτου ατόμου με κυνικά μέσα που στόχο έχει την ανάδειξη του προσβάλοντα έναντι του προσβαλόμενου.

Σύμφωνα με τον μύθο τα τρολς ήταν πράσινα μικρά πλασματάκια που κατά την κέλτικη παράδοση χρησιμοποιούσαν  το ίντερνετ φτιάχνοντας ψεύτικα προφίλ στο φεϊσμπουκ κοροιδευοντας όλες τις μέρες πέραν των αποκριών. Μια αδρή εκτίμηση της όψης τους μπορείτε να δείτε στο 9gag που όμως όπως φημολογείται ξεφεύγει κάπως από τις μαρτυρίες του ειδικού ιστορικού πάνω στη κέλτικη μυθολογία κυρίου Ο'....

Η αναβίωση του εθιμου αυτού έχει λάβει τόπο τα τελευταία δύο χρόνια. Το τρολαρισμα τέθηκε σε πρακτική εφαρμογή με στόχο την αποδυνάμωση του κινήματος τον χιπστερς που είχε πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ. Φημολογείται όμως ότι τα ίδια τα μέλη του κινήματος αυτού, με σεχταριστικές διαθέσεις, μέσω του τρόλινγκ καταφέρανε να το αποδυναμώσουν . Έτσι καταλήξαμε σε δίπολο "φωτιά". Από τη μία είχαμε την κουλτούρα που χλευαζε την υποκουλτούρα,  το σουβλάκι και την Πάολα, και από την άλλη τους τρολερς που θέλοντας να βουτήξουν το δάκτυλό τους στο βάζο της κουλτούρας κατέληξαν να αποκυριξουν έννοιες όπως ο σουρεαλισμός,  συγγραφείς όπως ο Ντοστογιεφσκι και αντικείμενα όπως τα χοντρά κοκκαλινα γυαλιά,  χαρακτηρίζοντας τα ως "λεϊμ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου